İş dünyasının liderleri başlıca riskleri belirledi.
Aon Risk Solutions tarafından iş dünyasının liderleri arasında iş dünyasındaki başlıca riskleri belirlemeye yönelik yapılan anketin sonuçları, Risk ve Sigorta Yönetimi Derneği’nin Vancouver’da düzenlenen toplantısında açıklandı. Buna göre 58 ülkeden ankete katılan 1.000 profesyonelin % 67’si ekonomik riski birinci sıraya yerleştirdi. Yasal düzenlemelerdeki değişiklikler ise listede ikinci sırayı aldı.
Teknoloji ve sistem arızaları, artan rekabet de iş dünyası liderleri tarafından en fazla belirtilen riskler arasında yer aldı. Anket ayrıca teknoloji ve sistem arızalarının müşteri ihtiyaçlarının karşılanamaması, iş aksaması ve marka itibarının sarsılması gibi diğer riskleri de beraberinde getirdiğini ortaya koydu. İş dünyası liderleri tarafından belirlenen diğer bir risk ise üstün yetenekli profesyonellerin istihdamının devamlılığının sağlanamaması oldu.
(Kaynak: Insurance Journal, 2 Mayıs 2011)
Avrupalı sigortacılar Solvency II için yeterli sermayeye sahip.
Londra merkezli Moody’s Yatırımcı Hizmetleri tarafından 5. Sayısal Etki Çalışması (QIS 5) sonuçlarına ilişkin hazırlanan çalışma Avrupalı sigortacıların Solvency II için sermayelerini yükseltmeye ihtiyaç duymadığını ortaya koydu.
Avrupa Sigorta ve Mesleki Emeklilik Komitesi tarafından Mart ayında açıklanan QIS 5 sonuçlarına göre birçok sigortacı Solvency II’nin gerektirdiği sermaye seviyesinin üzerinde bulunuyor. Buna karşın uzmanlar, QIS 5 sonuçlarının temkinli değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.
Zira QIS 5 kapsamında risk yönetimi konusunda herhangi bir test uygulanmıyor. Risk yönetimi ise küçük şirketler açısından sermaye yeterliliğinin sağlanmasından daha fazla önem taşıyor.
(Kaynak: Business Insurance, 6 Mayıs 2011)
2100 yılı itibariyle deniz seviyeleri yükselecek.
Uluslararası iklim araştırmalarında Grönland’daki buzulların erimesi de dâhil olmak üzere kuzey kutup bölgesinde hızlanan iklim değişikliği nedeniyle deniz seviyelerinin 2100 yılı itibariyle 1.6 metreye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.
Geçmişteki tahminlerin üstünde olan deniz seviyesindeki bu artış ile birlikte kıyıların daha fazla tehdit altına gireceği belirtiliyor. Uzmanlar, geçtiğimiz altı yılın kaydedilen en sıcak dönem olduğunu belirterek önümüzdeki yıllarda da buzulların erimeye devam edeceği uyarısında bulunuyor.
(Kaynak: Insurance Journal, 3 Mayıs 2011)
Danimarka’nın mülteci akınına karşı önlem alma kararı AB’de tepki çekti.
Arap dünyasında etkili olan ayaklanmalar nedeniyle Avrupa ülkeleri Kuzey Afrika kökenli mülteci akını ile karşı karşıya kaldı. Mülteci akını karşısında sınır kontrollerine başlayacağını açıklayan Danimarka ise Schengen bölgesine dâhil AB üyesi ülkelerin tepkisine neden oldu.
Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu sınır kontrolünün serbest dolaşım kurallarını ihlal ettiği konusunda Danimarka’yı uyararak Danimarka’nın kararını gözden geçirmesini talep etti. Almanya başta olmak üzere birçok AB üyesi ülke de karardan rahatsız olduklarını ifade etti.
Danimarka ise Kuzey Afrika’dan gelen mülteci akınına karşın toplam 35 Milyon Euro değerinde bütçe ayırdığını açıkladı. Söz konusu bütçenin yeni kontrol merkezlerinin oluşturulması ve gümrük kontrol memurları için kullanılması planlanıyor. Karar doğrultusunda Danimarka, Almanya ve İsveç sınırındaki tüm araç ve trenleri de kontrol edecek.
(Kaynak: EurActiv-tr, 13 Mayıs 2011)
Avrupa, İzlanda’daki volkanik patlama nedeniyle alarma geçti.
Avrupa, İzlanda’nın en etkin volkanının yeniden faaliyete geçmesi ile alarma geçti. Patlama sonucu volkan küllerinin kıtanın doğu bölümünü etkisi altına alması ile binlerce kişi seyahatini ertelemek zorunda kaldı.
Avrupa Hava Trafiği Kontrolü Kurumu ise volkan küllerinin yoğunluğunun artması ile hava trafiğinin aksayabileceği uyarısında bulunuyor. Geçen yıl yine aynı dönemde meydana gelen kriz nedeniyle ağır ekonomik kayba uğrayan havayolu şirketleri de volkan küllerinin yönünü ve hızını yakından takip ediyor.
(Kaynak: Insurance Journal, 23 Mayıs 2011)