Deloitte, İngiliz sigortacıların Solvency II’ye uyumunu araştırdı.
Deloitte tarafından hazırlanan çalışma, İngiliz sigortacıların İngiliz sigorta sektörünün Solvency II’ye uyumu konusundaki görüşlerini mercek altına aldı. Buna göre Deloitte tarafından incelenen şirketlerin yalnız % 46’sı sigortacı ve reasürörlerin 2013 yılı itibariyle AB’de yürürlüğe girecek risk bazlı sermaye yeterliliği uygulamasına uyum göstermiş olabileceğine yönelik olumlu görüş bildirdi. Deloitte, geçen yıl gerçekleştirilen benzer bir çalışmada ise İngiliz sigortacıların % 63’ünün Solvency II’ye uyumun sağlanacağı yönünde görüş bildirdiğine dikkat çekiyor.
Deloitte’un bu yılki çalışmasında ise çalışmaya katılan 60 şirketin % 73’ü şirketlerinin Solvency II’ye uyumu konusunda emin olduklarını belirtiyor. Çalışmada yer alan İngiliz sigortacıların % 47’si Solvency II’ye uyumda yeni yapılanmanın gerekebileceğini, % 65’i ise yeni düzenlemeye uyum göstermek üzere yeni risk azaltan tekniklerin gündeme getirilebileceği yönünde görüş ifade ediyor.
(Kaynak: Business Insurance, 11 Nisan 2011)
Tokyo, yeni deprem planı üzerinde çalışmaya başladı.
Japonya, geçtiğimiz Mart ayında 10,000’den fazla kişinin ölümüne, yüz binlerce kişinin ise yaralanmasına neden olan deprem ve tsunaminin ardından Tokyo’da meydana gelebilecek benzer bir felaket senaryosu için önlem planları üzerinde çalışmaya başladı.
Zira uzmanlar, Tokyo’da meydana gelebilecek bir depremin şehir merkezine yakın bir nükleer santrali etkilemesi halinde şehrin büyük bir felaketle karşı karşıya kalacağını ifade ediyor. Bu kapsamda Tokyo için muhtemel bu felaket senaryosu için ülkenin batısında da bir destek sisteminin kurulması fikri öne çıkıyor.
Japon hükümeti tarafından hazırlanan raporda Tokyo'da 7,3 büyüklüğünde bir depremin meydana gelmesi halinde 11,000’e yakın kişinin hayatını kaybedeceği ve 7 Milyon kişinin evlerini terk edeceği tahmin edilirken söz konusu felaketin ekonomiye faturasının ise 5 Trilyon Dolar olması bekleniyor.
(Kaynak: Insurance Journal, 11 Nisan 2011)
Küresel Nükleer Forumu, nükleer güvenliğe destek verdi.
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Küresel Nükleer Forumunda Japonya’da meydana gelen nükleer santral felaketinin ardından Birleşmiş Milletler öncülüğünde nükleer güvenliği arttırıcı bir kampanya yürütülmesine destek verildi. Toplantı sonunda yapılan basın açıklamasında Fukushima felaketinden ders çıkarılması gerektiği belirtildi. Forum kapsamında önümüzdeki haziran ayında Fukushima konusunda bakanlar düzeyinde bir toplantı gerçekleştirilmesi fikri de desteklendi. Toplantının Viyana merkezli Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu tarafından düzenlenmesi bekleniyor.
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun nükleer enerji ile ilgili belli standartların uygulanması konusunda herhangi bir yaptırım gücü bulunmasa da Japonya’da meydana gelen felaket söz konusu kurumun konu hakkında sahip olduğu tecrübeyi bir kez daha gündeme taşıdı.
(Kaynak: Insurance Journal, 14 Nisan 2011)
Japon Sigorta Birliği deprem ve tsunami ertesinde sigortalı hasar miktarını değerlendirdi.
Japon Sigorta Birliği geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Mart ayında meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından Japon sigorta şirketlerinin 2.27 Milyar Dolar değerinde hasar tazminatı ödediğini belirtti. Japon Sigorta Birliği, yıkılan bölgeleri yeniden tesis etme gayretleri devam ettiği sürece tazminat miktarının artmasının beklendiğini de ifade etti. Japon Sigorta Birliği ayrıca hasar tespitinin havadan çekilen ve uydudan alınan görüntüler yardımıyla yapıldığını ve çoğu bölgede durumun hasar tespiti yapılamayacak kadar ağır olduğunu belirtti.
(Kaynak:Business Insurance, 25 Nisan 2011)
Çernobil felaketi anıldı.
1986 yılında Ukrayna’daki Çernobil nükleer santralindeki meydana gelen nükleer patlama 25 yıl sonra anıldı. Santraldeki bir reaktörün patlaması sonucu Avrupa radyasyon sızıntısına maruz kalmış, binlerce kişi ise evlerinden tahliye edilmek zorunda bırakılmıştı. Çernobil kazasını anmak üzere biraraya gelen devlet liderleri de Çernobil ve Japonya’da meydana gelen felaketlerden ders alınması ve konu ile ilgili olarak kamuoyuna karşı daha dürüst davranılması gerektiğini vurguladı.
Anma törenlerinin nükleer enerjiye ilişkin endişelerin arttığı bir döneme rastlaması ile birlikte Avrupa’da birçok protesto gösterisi yapıldı. Protestoya katılan göstericiler Fransa ve Almanya’daki nükleer santrallerin kapatılması çağrısında bulundu.
(Kaynak: EurActive-tr, 26 Nisan 2011)