EIOPA, Avrupalı sigorta ve reasürans şirketlerini değerlendirdi.
5. Sayısal Etki Çalışmasının (QIS 5) sonuçları Frankfurt merkezli Avrupa Sigorta ve Mesleki Emeklilik Otoritesi (EIOPA) tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçlar doğrultusunda EIOPA tarafından yapılan analiz ise Avrupalı sigorta ve reasürans şirketlerinin finansal durumlarının kuvvetli olduğunu ortaya koydu.
EIOPA’ ya göre Avrupalı sigorta ve reasürans şirketlerinin % 70’i Haziran ve Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen QIS 5’e katıldı.2008 yılında hayata geçirilen QIS 4’te ise şirketlerin % 33’ü yer almıştı.
Son analiz verilerine göre QIS 5’e katılan şirketler yeni düzenlemeler altında sermaye yeterliliklerini karşılamak üzere 395 Milyar Euro; asgari sermaye yeterliliklerini karşılamak üzere ise 676 Milyar Euro değerinde fazladan sermayeye sahip bulunuyor.
(Kaynak: Business Insurance, 14 Mart 2011)
Japonya’daki felaket Avrupalı sigortacıları etkilemeyecek.
Avrupa Sigorta ve Mesleki Emeklilik Otoritesi (EIOPA) geçtiğimiz Mart ayında Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunaminin Avrupalı sigorta şirketleri üzerinde büyük bir tehdit oluşturmayacağı yönünde açıklamada bulundu. Munich Re ve Hannover Re ise deprem felaketinin yol açtığı hasarın tahmin edilmesi için henüz erken olduğunu belirterek sadece depremin neden olduğu hasar miktarının 35 Milyar Doları bulabileceğini ifade etti.
Sigorta sektörü ise hasar ödemelerinin sektör üzerinde yaratacağı etki üzerinde yoğunlaştı. Buna göre sigorta brokerleri hasar tazminat ödemelerinin sigortacıların sermaye rezervleri üzerinde olumsuz etki yaratacağını belirterek bu durumun sigortacıları gelecek dönemde sigorta fiyatlarını yükseltmeye zorlayacağına dikkat çekti.
(Kaynak: Insurance Journal, 17 Mart 2011)
Avrupa’da ortalama yaşam süresi uzuyor.
Sağlık konusunda yapılan yeni bir araştırma Avrupa’da ortalama yaşam süresinin uzadığını ortaya koydu. Araştırmada özellikle İngiltere’de kalp hastalıklarına bağlı ölüm oranının tedavi tekniklerindeki ilerleme ve sigara kullanımının azalmasına bağlı olarak düşüşe geçtiği yer alıyor.
Buna karşın uzmanlar henüz etkileri kanıtlanmamış olmasına rağmen gelecek dönemde yaşam süresini etkileyecek etkenlerin başında obeziteyi gösteriyor. Araştırmada ayrıca artan sağlık harcamaları ile orantılı olarak ortalama yaşam süresinin de arttığına yönelik düşüncenin yanlış olduğu belirtiliyor.
(Kaynak: Euractiv-tr, 21 Mart 2011)
Swiss Re, Japonya’daki felaketin tahmini faturasını çıkardı.
Dünyanın ikinci büyük reasürans şirketi Swiss Re, Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunami felaketlerinin ardından şirket için çıkacak hasar tazminat tutarının 1.2 Milyar Dolar değerinde olduğunu tahmin ediyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Yeni Zelanda’yı vuran depremin ardından 800 Milyon Dolar değerinde bir fatura ile karşı karşıya kalan Swiss Re, Japonya’daki felaketin faturası ile de başa çıkabileceğini açıkladı.
Swiss Re, Japonya’da meydana gelen felaketlerin dünya çapındaki reasürörler için en maliyetli doğal afetler olduğuna dikkat çekerek sigortalı kayıp bedelinin 12 Milyar Dolar ile 25 Milyar Dolar arasında olduğunu açıkladı. Swiss Re, ayrıca felakete ilişkin tahmini faturanın beklentilerinin üzerinde olduğunu ancak yine de en kötü senaryo olmadığını ifade etti.
(Kaynak: Business Insurance, 21 Mart 2011)
Munich Re, 2011 yılı kâr hedefini tutturamayacağını açıkladı.
Munich Re, Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından şirketin ödeyeceği hasar tazminat miktarını 1,5 Milyar Euro olarak açıkladı. Munich Re, 2011 yılı için 2,4 Milyar Euro olarak belirlenen kâr hedefine ulaşılamayacağını da ilân etti.
Munich Re tarafından yapılan açıklamada afete ilişkin kayıpların miktarının net şekilde değerlendirilmesinin zaman alacağı da ifade edildi. Munich Re, bu yılın başında Yeni Zelanda’da meydana gelen deprem ve Avusturalya’ daki seller nedeniyle yine yüklü bir faturayla karşı karşıya kalmıştı. Japonya’da yaşanan felakete ilişkin tahmini kayıplarla birlikte doğal afetler sonucu meydana gelen kayıpların Munich Re için faturasının 2,5 Milyar Euro’yu geçtiği açıklandı.
(Kaynak: Business Insurance, 22 Mart 2011)