ABI, Ingiliz sigorta sektörünü bekleyen zorlukları mercek altına aldı
İngiliz Sigorta Birliği’nin (ABI) Londra’da gerçekleştirdiği konferansta “Değişen Dünyanın Zorluklarının Tanımlanması” başlıklı rapor tanıtıldı. Raporda, İngiliz sigorta piyasasını ve toplumunu bekleyen zorluklar ile bu zorluklarla mücadelede sigorta piyasasının rolü analiz ediliyor.
Raporda yer alan ve toplum genelinde en fazla endişe duyulan konular arasında dijital devrim ve sosyal medyanın etkisi, küresel birleşme, mali kriz sonrası batı ekonomilerinin gelişimi, küresel yaşlanma, siyasi zorluklar, müdahaleci düzenlemeler ve iklim değişikliği bulunuyor.
ABI, söz konusu raporun sektör ve ilgili paydaşlar bünyesindeki sorunlara yönelik olarak tüketicilere nasıl daha iyi hizmet verilmesi konusunda yapılacak tartışmalara ışık tutacağını savunuyor.
(Kaynak: Insurance Journal, 9 Temmuz 2013)
2013 yılındaki doğal afet kayıplarında seller ilk sırayı aldı
Munich Re 2013 yılında meydana gelen doğal afetlerin maliyetini mercek altına aldı.Konuya ilişkin Munich Re tarafından hazırlanan rapora göre 2013 yılının ilk yarısında milyarlarca dolarlık kayba neden olan seller, doğal afet istatistiklerinde ilk sıraya yerleşti. Rapora göre 2013 yılının ilk döneminde kaydedilen tüm kayıpların % 47’si; sigortalı kayıpların ise % 45’i Avrupa, Kanada, Asya ve Avustralya’da meydana gelen sellerden kaynaklandı.
Munich Re’ye göre, doğal afetlerden kaynaklanan 45 Milyar Dolar değerindeki kayıp miktarı son on yılda kaydedilen ortalama kayıp miktarının (85 Milyar Dolar) gerisinde kaldı. Geçtiğimiz on yılda 22 Milyar Dolar olarak kaydedilen ortalama sigortalı kayıp miktarı ise 2013 yılının ilk yarısında 13 Milyar Dolar oldu.
Munich Re raporuna göre 12 Milyar Euro değerindeki kayıp miktarı ile Mayıs ve Haziran aylarında Almanya ve doğu Avrupa’da meydana gelen seller en maliyetli doğal afetler olarak kaydedildi.
(Kaynak: Insurance Journal, 9 Temmuz 2013)
Lloyd’s, Avrupalı şirketleri tedirgin eden konuları inceledi
Avrupa Birliği’nin finansal hizmetlerdeki düzenlemeleri sıkılaştırmaya yönelik çalışmaları sürerken Lloyd’s tarafından gerçekleştirilen risk indeksi anketi sigorta sektöründeki yöneticilerin endişelerini ölçmeyi hedefledi.
Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ile Asya Pasifik bölgelerinden Lloyd’s’un anketine katılan 588 üst düzey yönetici için en büyük endişe yaratan konular arasında müşteri kaybı ve kredi mevcudiyeti bulunuyor. Avrupalı şirketler için ise yüksek vergilendirme ve yeni düzenlemeler en fazla tedirginlik yaratan konular olarak sıralanıyor.
Avrupa Komisyonu, Birliğin mali piyasasının işleyişi konusunda 2009 yılından beri birçok kanun tasarısı sundu.Son olarak ise AB finansal işlemler vergisinin gelecek yıl yürürlüğe girmesini hedefliyor.
(Kaynak: Insurance Journal, 10 Temmuz 2013)
Fransız şirketler sigorta stratejilerini güncellemede başarısız kalıyor
Fransa’da yapılan bir çalışma orta ölçekli Fransız şirketlerinin değişen ekonomik ortam nedeniyle yeni risklere karşı sigorta stratejilerini adapte edemediğini ortaya koyuyor. 100 orta ölçekli şirket ile yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan çalışmaya göre Fransız şirketler açısından en fazla risk teşkil eden alanlar arasında tedarik zinciri, düzenlemeler, ürün standartları ve yeni hizmetler yer alıyor.
Buna karşın çalışma, şirketlerin teknolojik gelişmeleri yakalamak ve yurtdışına açılmak adına bazı riskleri dikkate almadıklarını belirtiyor. Bu nedenle orta ölçekli şirketler tarafından riskleri tanımlama ve azaltmada sigorta çözümüne fazla rağbet gösterilmiyor.
(Kaynak: Commercialriskeurope.com, 26 Temmuz 2013)
Batı Afrika’daki korsanlar deniz taşımacılığını tehdit ediyor
Batı Afrika’daki korsanlar bölgedeki denizcilik ve petrol taşımacılığını tehdit etmeye devam ediyor.Uzmanlar, batı Afrika’daki korsan faaliyetlerinin Hint Okyanusu veya Somali kıyılarında olduğundan daha tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor.Bölgenin coğrafyası ve siyasi durumu ise korsancılıkla mücadeleye izin vermiyor.
Geçtiğimiz ay batı ve merkez Afrika’dan 22 ülke korsan tehdidini önlemek üzere bazı ortak eylem kararlarına imza attı.Zira yılda yaklaşık 42,250 gemi Somali korsanlarının bulunduğu bölgede seyir ediyor.Korsanların 2012 yılında küresel ekonomiye maliyeti ise 6 Milyar Dolar olarak kaydedildi.
(Kaynak: Insurance Journal, 23 Temmuz 2013)