Duyuru Haber > Çocuklarının yarınları için BES ile birikimin önemine dair basın bülteni
19.08.2020

18 yaş altının BES’e dahil olmasıyla tasarruf bilinci daha genç yaşlarda kazanılacak

Aileler,  çocukları için BES’le birikim yapıyor

Aileler, çocuklarının eğitimi başta olmak üzere, yarınları için birikim yapmaya önem veriyor.  Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) uzun vadede sağladığı kazançlarla dikkat çekerken, Türkiye Sigorta Birliği, çocukların yarınlarına güvenle bakabilmek için  BES ile tasarruf yapmanın önemini hatırlatıyor.

Ebeveynlerin çocuklarının başta eğitimi olmak üzere yaşam boyu ortaya çıkabilecek ihtiyaçları için farklı birikim yöntemleri arasından seçim yaptığını belirten Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli şunları söyledi:

“Ebeveynlerin özel emeklilik sistemine dahil olması hem ilerleyen yaşlarda refah seviyelerini koruyarak çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamalarını hem de çocuklarının tasarruf alışkanlığı kazanması için onlara rol model olmalarını sağlıyor. Böylece birikim atmosferi ile büyüyen çocukların, finansal okuryazarlık ile erken yaşlarda tanışması da kaçınılmaz oluyor.   Aileler kendileri için sisteme dahil olarak, aynı zamanda lehtarları olan çocuklarına yönelik birikim yapabiliyorlar. Tasarrufları için diğer yatırım yöntemlerine nazaran başarılı bir performans sağlayan emeklilik yatırım fonlarını seçen ailelerin BES ile uzun vadede sağladığı kazançlar ön plana çıkıyor. Yarınlara güvenle bakmak isteyen tüm anne babaları, hem kendileri hem de çocukları için özel emeklilik sistemine dahil olmaya ve birikim yapmaya bugünden başlamaya davet ediyoruz.”