ustok Ağustos Kasko Değer Listesi

Duyuru Haber > Dünya emekliler gününe dair basın bülteni
30/06/2020

BES emeklilikte refahın anahtarını sunuyor

Türkiye Sigorta Birliği, 30 Haziran Emekliler Günü için yaptığı açıklamada yaşlanan nüfusla birlikte emeklilik dönemi için bireysel tasarrufların önem kazandığını vurguladı. Sistemin avantajlarına değinen Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, “Ömrümüzün en verimli yıllarını çalışma hayatında değerlendirirken birikim yapma alışkanlığı kazanmak, emeklilik dönemini de gelir endişesi yaşamadan geçirmemizi sağlıyor” ifadelerini kullanırken, sistemin uzun vadede sağladığı getiriye odaklanmak gerektiğini hatırlattı.

30 Haziran Emekliler Günü vesilesiyle bir açıklama yayımlayan Türkiye Sigorta Birliği (TSB), refah içinde bir emeklilik için bireysel tasarrufların önemine dikkat çekti. Ortalama yaşam süresi ve yaşlanan nüfustaki artış, emeklilik dönemine yönelik olarak yapılan tasarrufların önemini daha da artırırken, Bireysel Emeklilik Sistemi sağladığı kazanımlarla dikkat çekiyor.