ustok Eylül Kasko Değer Listesi

Duyuru Haber > Marmara depreminin 21’inci yılında sigortanın önemine ilişkin basın bülteni
12/08/2020

“Ülkemizde, depreme karşı sigortasız konut kalmamalı”

17 Ağustos Marmara depreminin 21’inci yıldönümünde, Türkiye’de depreme karşı önlem alma bilinci hala yeterli düzeye ulaşmazken, olası bir depremden sonra yaraları hızla sarmak için sigortalılık oranlarının yükselmesi büyük önem taşıyor. Sigorta sektörü, depreme karşı evlerini güvence altına almak isteyenler için Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ve Konut Sigortası ile pek çok teminat sunuyor.

17 Ağustos 1999’da yaşanan depremin Türkiye’nin bugüne kadar yaşadığı en büyük doğal afetlerden biri olduğunu ifade eden Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli şunları söyledi:

17 Ağustos 1999 Marmara depremi anma videosu için tıklayınız .